-'¨

 

yEAH, så här fördriver jag min torsdag kväll med!

 

 


BLOGGTORKA

Just nu har vi sametjejer lite bloggtorka. Kan vara för att vi är uppe till fjälls, hänger med våra renar, eller så vill vi bara inte blogga. Eller vi har inget att blogga om. Har inget roligt att berätta, inga korkade citat, ingen rolig händelse, inget! Vi hörs om ett tag när vi har något vettigt att skriva. Jo, förresten, om två månader är vi i Polen. Det är snart! Guuuud, vilken resa alltså! Undrar hur det kommer vara när vi kommer hem? Kommer vi vara helt annorlunda, eller bara se med lite andra ögon? Ja, det får vi se om två månader och en vecka. Jag är ganska nervös redan. Ahh, måste fixa nytt pass också. Jobbigt. Vill ju inte se ut som Sergej precis, så nu måste jag avrunda och öva på hur jag ska göra på mitt pass.

HEJDÅ


LÁHTTI, JUOLGGIT, GIEDAT

En låt som har spelats myyycket på serveringen i somras, och som jag egentligen borde vara spyless på, är Lars-Ánte Kuhmunens "Láhtti, juolggit, giedat". Brukade sätta på den på kvällen när jag skulle städa, för jag blev städpepp av att höra låten, och oftast gick det undan med den i bakgrunden! Otrooooligt peppande låt. Grattis herr Kuhmunen, du har lyckats göra en toppnotchlåt!

Tryck här för att lyssna.

Nu ska jag läsa igenom produktionstekniken, och sen ut med Frans och Gange. Låter helt okej. HEJDÅ

ETT GÄNG SVENSK MUSIK

Säkert! - Ditt kvarter
Parken - Åt helvete med himlen
Lasse Lindh - Satan vad ont det gör
Loreen - My heart is refusing me
Familjen - Vems lilla hjärta flyger
Anna Ternheim - Shoreline   
Håkan Hellström - Vid protesfabrikens stängsel
Lars Winnerbäck - Elden
Familjen - Djungelns lag
The Sounds - Home is where your heart is

The Sounds - The only ones
Monty - En till himmel

Sverige gör ju grymt bra musik! Några braiga låtar har ni fått nu, ska sätta ihop min "same toppnotch musiclist" så får ni en till bra lista att lysnna på. GUD SÅ KUL MAN KAN HA


MAGNUS UGGLA - 1:A GÅNGEN

Varför längtar du
till den dag då du ska fylla sju
Varför skynda på
när den tiden snart är här ändå
och det liv som du har
alla tusentals dar
passerar på ett litet kick
Så mens ditt hjärta slår an
passa på om du kan
fånga varje ögonblick

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
Snart är den dagen här
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

Och plötsligt så har du nått fram till den dag
då du ligger och tänker som jag
Varför längtar du så,
när det går så fort ändå


LYSSNA PÅ LÅTEN























VAD VORE LIVET UTAN MUSIK?

Har suttit på spotify och satt ihop/rensat mina femtusen olika spellistor till en enda lista, och tänkte nu vara snäll och dela med mig. Ja, det finns lite allt möjligt, paramore, mitt piano, lars winnerbäck, the sounds, säkert, rolffa, kristian anttila och lite annat. En salig blandning, men ack så bra! HÄR KOMMER DEN ---> 18h BRA MUSIK  Försök hitta en bättre lista än min, den som gör det får en hundring!!!


EARTH HOUR 2011



SLÄCK LJUSET LÖRDAG 26 MARS KLOCKAN 2O.30


¨¨


HAN E ZÖT



Han hade nog inte alla indianer i kanoten just den där stunden. Det måste varit många som saknades... Hehe


SKOLAN ÄR MITT LIV JUST NU.

hooff, har stessat mig igenom denna vecka med skolarbeten, ditt och datt. DET SKA BLI så Otroligt skönt att vara ledig imorgon.. . . och till helgen måste jag verkligen sätta mig ner och börja sy på kolten.

 

 

/Hejs svejs från SF


EN DAG HEMMA HOS MIG

Med en lillebror som tror att han är en wiggah/coolaste killen i stan och rappar, viftar med händerna, kallar sig själv "Fimpen", och har en "nightlife in the city"-tröja som han tror är världens ballaste tröja, och en lillasyster som håller timlånga föreläsningar om djurplågeri och visar filmer och bilder på plågade djur och ska gå med i djurrättsorganisationen PETA, så är det inte alltid lätt att vara jag. Ni kanske förstår varför jag är som jag är. Ville bara säga det.

Over.


*


COMMUNITY



DEN ÄR GANSKA BRA, HAHAHAH!

FISKEDAG LIGHT

TJENAREEEEEEE!
Idag har varit en underbar bra dag! Vädret har varit super, och jag har fått en stor fisk. Allt man kan önska sig helt enkelt! Fast vi hade ingen eld och sånt, bara nyponsoppa och varm-choklad, och mackor, så man kan säga att det var en fiskedag light. Typ.







Efter den där bilden blev alla bilder halvdassiga, lite immigt. hehe







FISKELYCKA!!



Fin röding!

Nu ska jag fortsätta äta marknadsgodis och dricka fanta. Gött!






MEN HALLLLÅ`?

Gaaaaaah, jag förstår mig inte på det här!!!!


varför säger man VOVVE? heter det inte HUND?”


FILMTIPS!

Ska ge er läsare lite filmtips här på kvällskvisten. Filmen Switch är en film i från 2007, det handlar om en kille från Oslo (NORGE) som flyttar till Voss. han börjar åka snowboard och ja han blir kär.

 

KOLLA IN FILMEN DEN ÄR SVIIIN BRA!

 

PLUS I KANTEN FÖR DEN SNYGGA SNOWBOARDS KILLEN!

 

 


MARI BOINE I SKAVLAN

Fredagkväll betyder Skavlan, och idag var Mari Boine med, och hon jojkade dessutom en jojk från Kautokeinoupproret. Kul.

Ni kan se programmet här, http://svtplay.se/t/102974/skavlan Tur att SVTPlay finns så ni inte missar allt bra. Men min data är lite seg, så kan inte precis säga vilken minut hon kommer in, men kan tänka mig kring 30 min kanske. Och i slutet kör hon sin jojk. KOLLA!


.


BRA ATT VETA INFÖR PÅSK!


VARS HITTAR JAG ETT BRA TYG?

HEJ! Idag har jag varit och kollat tyger till kolten som jag hade tänkt sy till de romska kalaset vi ska på. Men tror ni man hittar? Nej, det gör man inte. Lite halvdåligt. Men jag får väl låna någons kolt, det funkar ju minst lika bra. Men det hade ju varit roligt att sy en själv. Fast vem vet, jag kanske hinner, den måste vara färdig senast 8e april, så jag har tid ännu! Tidsoptimist, absolut! SILJE, HUR GÅR DET FÖR DIG OCH DIN KOLT?


OMG, TVÅ MÅNADER KVAR!

Det börjar närma sig med stormsteg snart drar vi mot Polen. det kommer att bli både spännande och omtumlande. jag hoppas att vi kommer att träffa nya härliga människor och binda kontakt med dem och äta polskt nationalrätt!

 

 

fast först så ska vi ju faktiskt till LUleå på Romernas nationaldag och festa loss!

 

 

Come on let's go!!

 

 

/ Siljjo

 

 

 


MARIA MONTAZAMI KAN DET DÄR MED ATT DANSA



Ha en fortsatt trevlig dag!!!!

HEHE

TILL ALLA ER SOM HAR EN DÅLIG DAG. KOLLA PÅ BILDEN OCH NI MÅR HELT PLÖTSLIGT TIO GÅNGER BÄTTRE.




I TOLD YOU SO!


Alla saknar hjärna ibland

Två killar ~18 sitter och pratar i omklädningsrummet.
Kille 1: Vad heter tårna?
Kille 2: Den lilla är lillfingertån, sen ringfingertån, långfingertån, pekfingertån och den stora tån.
Kille 1: Okej. Fan vilken hårig mage du har! Du har inget hår på armarna, men på magen! Varför?
Kille 2: För att jag tränar mycket mage och jag äter mycket, så jag har ofta mat i magen.
Kille 1: Okej.



ONSDAG

Idag har jag börjat mitt nya liv, eller man kan säga igårkväll. Jag ska dra ner på sockret, och det är inte lätt fast det bara gått en dag! Vilken sockerabstinens man får efter några timmar bara, helt sjukt! Man bara måste ha något att äta fast man inte ens behöver det egentligen, men nu är det slut med sånt. Önska mig lycka till, för jag tror inte att jag kommer hålla det, haha! MEN JAG SKA!!!

I alla fall har jag varit och joggat, det var underbart skönt, men tungt att springa i lite halvmoddig snö! Jag kände  när jag kommit hem att jag inte var ens lite trött, jag hade kunnat fortsätta många kilometer till! Vädret var bra, formen kändes bra, allting var så bra idag, så jag känner mig så himla peppad att fara ut och springa, åka skidor, göra vad som helst!! Det måste vara vårkänslorna som börjar spritta i kroppen! :)
Mitt mellanmål idag innan joggingturen - hallon/vanilj/banansmoothie med vaniljstjärna/blomma och áhkkus bröd med ost, kyckling och gurka. Det satt gött i kistan! Fast kanske inte så nyttigt... mitt nya liv sa vi va? Erkänn jag var kreativ????? 

 

Nu har jag duschat och ska börja med svenskan. DET KÄNNS SÅ BRA IDAG!!!!!!

/KAJJAN


TAKE MY ADVICE


HEJ KOMPISAR




"Stop looking, start seeing.

Man ska sluta leta fel och brister i sig själv, och i livet. Istället ska man öppna ögonen och se vad man har. Man missar så mycket i livet om man går omkring och söker fel i andra människor, du kan missa drömkillen, en svinrolig kompis, ett asgrymt jobb, eller så bara missa ett helt otroooooligt ballt liv! Så den texten är en stark kandidat till min tatuering på sidan, för den är liten, och fåordig, men säger så mycket. Precis som jag vill ha det."



Ja, jag ska göra en tatuering, någon gång i mitt liv. Fast jag är inte säker på om det är om tre månader eller om femton år. Jag försöker leva efter dessa små ord, för de har stor betydelse. Och speciellt när man har en dålig dag, då tänker jag extra mycket på den där meningen. Okej, det låter som om det är världens största grej, jag gjorde texten lite väl stor, haha!

PS Förresten så är det jag som skrivit meningen bakom texten, så att ni inte tror att jag har kopierat det, och låtsas att det betyder något.

ARE YOU READY?

Jag har en kompis som har en blogg, som är värd att läsa. Hon har fina bilder, men inte så mycket text, och kanske inte så intressant om man inte känner henne. Men hon har en fin blogg, och skriver bra, när hon väl skriver. Idag skrev hon ett inlägg om att hon nästan gett upp hennes dröm att åka till USA bara för en kille, men hur hon kom på att man måste hamna i en liten svacka för att förstå vad man verkligen vill. Det blogginlägget var bra, och jag tycker ni borde läsa, http://paulinamaria.devote.se/blogs/8717595/this-is-what-i-wanna-do.htm 


Sometimes you can feel like a freak, but hey, that's just God messing with your life

Jag vill skriva så himla mycket, men det passar inte riktigt. Alla kan läsa, och ibland kan det vara lite för mycket.

Just nu vill jag ha sommar, med ljusa nätter, och dagg i gräset. Jag vill sitta i en båt med mina kusiner och fiska, och bli blöt av åran som åker upp och ned i vattnet, jag vill höra vattnet klucka mot båten när man sakta glider fram över en spegelblank sjö. Jag vill sitta vaken på kvällen och vänta på att kalvmärkningarna ska börja, jag vill se hur solen börjar gå upp igen, även fast den aldrig riktigt gått ner. Jag vill sitta i en liten kur hos smt och spela kort hela natten, jag vill bada i isvatten, hoppa från klipporna och bli brun. Jag vill gå upp på Alitoaivi, och ha race nerför snöfläckarna, och få fem kilo snö i skorna. Vill kunna snöra på mig springskorna och springa långt och länge för att sedan hoppa i vattnet med kläderna på. Jag vill åka till Ritsem bara för att få täckning i några minuter, och för att sitta utanför STF och äta glass och läsa tidningen. Jag vill verkligen till fjälls nu, jag känner hur jag vill ha sommar, och allt som hör det till. Jag saknar Sitas ganska mycket just nu, var inte där i sommar, och visst finns det kvar, men man har så himla kul där. Även fast man vill därifrån när man väl är där. Hatkärlek kallas det visst.





Skulle få med en bild på Alitoaivi, men den funkade inte att lägga upp. Bilderna är tagna av min faster.

Nu ska jag bädda sängen, sen kraschlanda i lådan. Sleep tight!


Snyggare än dig i alla fall


GLADA GÄNGET´


hahaha, blir alltid lika full i skratt..

 


Skavlan



Kollar skavlan på ettan, och petter northug är med. Jag alltid tyckt han har varit rätt snygg, men tyckt han verkat vara en diva. Men efter idag så måste jag säga att Petter Northug är snygg och verkar vara en ganska ball kille, ganska rolig också. Jag blev nog lite kär. Kolla på svt play http://svtplay.se/t/102974/skavlan Nu ska jag fortsätta kolla skavlan, och sen göra en smoothie. Låter helt okej.

en bild säger mer än tusen ord

 


MEN HALLÅ

Vars försvann "asså vi e typ samer" kajsa?

/irriterad bloggägare

En helt normal dag med Silje & Kajsa

Sökte på google efter "Silje & Kajsa" och den där videon kom upp. Lite småkul, hehe. Inte videon då, för den var sämst.

Vilket jobb

Nu har jag fixat designen till bloggen, så den blev lite finare. Kom igen, erkänn den vart snygg???? Tyvärr har jag inte gjort den själv, utan jag har tagit den från www.sannasrum.se, en grymt duktig tjej!

ETT LITET TIPS



Neutrogena handkräm och clinique body butter är suuuperbra!

IDAG DÅ

Idag vaknade jag innan 6, jag vaknade 05.42. Så nu har jag hunnit vara ute med hundarna och promenerat/åkt skidor, ätit frukost och duschat, och klockan är inte mer än tjugo över nio. Det känns ju lagomt kul, vad ska jag göra resten av dagen? Ångrar lite att jag åkte hem från harrå, kanske åker tillbaka med niklas. Jag har nästan lust med det.



Men annars så ser vi väl vad som händer idag. HOPPAS NÅGOT KUUUUUUL!


HAPPY FACE


Såhär glad är jag och frasse att vi är hemma. Inte för att det var tråkigt hos áhkku, sen fick jag ett snyggt tennarmband av min faster också. BALLT

HONEY, IM HOME

Heluuu! Nu är jag hemma igen! Saknat mig mycket? Tur för er att jag är hemma igen då! Hehe.

Har varit i Harrå sen i måndags och upplevt äkta kusinkärlek när den är som allra bäst; jag hade lust att köra över johan k med skotern... Och inget hehe'ande här inte, jag är dödligt allvarlig!!! Men tur för honom att han lärde mig köra skoter på riktigt, så att jag inte behöver vara rädd att fastna i skogen, för nu är jag så kung på skoterkörning, att jag nästan är bättre än min pappa. Okej, jag kanske ljög litegrann... eller ganska mycket, hehe
Bilder kommer kanske senare beronde på om janni vill ge mig bilder eller inte. Och nej, jag ska inte bara ta dom bilderna som visar hur bra jag är. hehe, igen.

Idag var jag inte så rolig. HEJPAHEJ


VINTERPLÅGA 2011'

Oooh yeah! «

Lyssna på denna låt, jag lovar den är riktigt bra!!!!!


Jajamen.

mitt tidsfördriv idag har varit den hära boken av Magnus Nordin- förföljaren

hade inte så mycke mer att säga..


 

 

/hejs svejs i skogen!

 

 


Ellie Goulding -Your Song


Det här funkar inte...

Om vi ska bli något inom bloggvärlden funkar det ju inte att man skriver en gång i månaden... Nej, dags att ta tag i det här nu!

Tänk lite mer så här när ni går till skolan imorgon



Och jag kan vifta på tårna, och inse att jag har lov-vecka!

SÅ KAN DET VARA IBLAND





HEJ ALLA FANS!!!!!!

Tänkte bjuda er på lite bilder från helgen


Jag är frasse raceade med blåfoxxxen, wazuuum

blåfoxen, vilken pärla. in my ass........


jag och frasse. frasse ser ganska stor ut här, men det är hans päls. vi har mätt honom, och han är 24 cm i hög


Hoppsan, det var visst bara tre bilder. Det var ju kul. Men vi har varit och fiskat också, jag räddade namnet, inge ff här inte!!!! våran familj är fisketokiga, får man inte fisk, då kan man lika gärna gå och dö, man har inget att leva för. ungefär så allvarligt är det. truuuuuue. Men tur att jag fick en öring, synd att jag inte fota min jättebaddare till fisk på hela 7 centimeter!!! Fast frasse blev rädd för den i alla fall..... vilken fjanthund jag har skaffat...... alltså lol

sen var jag tvungen att ta gangster i koppel när vi skulle gå över vägen på väg hem. då började börje skratta för han tyckte jag såg ut som världens brat, gangster i koppel, frasse under armen, rosa mössa, solglasögon, och grön dunparkas. Ja, undra vad bilarna som körde förbi tänkte? Okej inte bilarna, men människorna i bilarna. Jättekul, verkligen!!! Dom kanske trodde att jag var världens nollåtta. Wohooo, jag har lyckats i livet!!!!!

XOXO

RSS 2.0