Det där med renar


Den där renen är helt galen! En riktig mördar-ren! Den har försökt döda frasse och gangster, och är inte rädd för någonting... så har ni vägarna förbi muorjevaara, watch out!!! Kom ihåg, jag varnade er

SILJE FJÄLLMAN

Cha cha mina fina bloggläsare!

Min presentation kommer lite sent. fast bättre sent än aldrig.

jag är en 17 årig tjej i sina bästa år. jag bor lite här och där, lite hit och dit. jag trivs bäst så.

SINGEL ÄR jag också, söker min livs kärlek.

 

 

Jag och min kusin Elle.

 

me och kajsa min bloggvän.

 

Mitt paradis Vuolda.


FRÅN: KAJSA

TILL: MINA KÄRA BLOGGLÄSARE

Hej! Ville bara meddela att jag lever, och att det är fredag imorgon, och att jag måste plugga matte c hela helgen, och att jag fick mvg på mitt teknikprov (21 av 23 poäng!!!!), och att jag vill vara med mina kyrkokompisar, de hade varit livet det!  

Over.

MAGISKT!

Marcus Hellner tog VM-guld i sprint.

Vilken man alltså, Jag blir helt knäsvag!

 

 


*


En plats jag saknar just nu.

 

Denna underbara platen liggen i Norge (Maajhjaevrie) i Grane Nordland kommun. Hit brukar jag åka på sommaren till Aajja jih Aahka dom sista veckorna innan skolan ska börja. jag brukar vila upp mig och vara med mina kusiner, hälsa på tjocka släkten, hjälpa Aajja med veden, se film halva natten med kusinerna Elle och Ina, fara på kalvmärkning och prata killar med Aahka. och mycket mera!

 

 

/ silje

 


Heartbreak kid

"Kalla mig gärna kallhjärtad och egoist, men jag tänker inte låtsas ställa upp för vänner och stå vid deras sida när de verkligen behöver mig, när jag inte bryr mig ett dugg. För jag vill då inte ha falska vänner själv, varför ska jag då i såna fall vara falsk? Men visst, dom kanske behöver mig, men behöver jag dom?

Jag ska nog börja sålla bland mina vänner. För just nu finns det såna som är i min umgängeskrets bara för att vara, inte för att jag gillar dom egentligen, utan bara för att alla tror att vi är bra vänner, eller för att alla andra gillar dom. Varför ska man dras med personer som inte ger en något?"

Det är alltid jobbigt

Vad är det som händer egentligen? Två unga människor har på en vecka, tagit livet av sig i gällivare. Den ena kände jag lite halvt, det var min kusins kusin, och den andra visste jag vem det var. Sånt är alltid tragiskt, och det känns så hemskt när de dessutom är så unga, och när man säkerligen kunnat hjälpa dom på något vis. Men gjort är gjort, och de kommer aldrig någonsin komma tillbaka, oavsett hur mycket man vill det. Man får acceptera och gå vidare. Så gott det går.

Alla sörjer olika, för vissa går det fort, och man inser hur läget är, och för vissa tar det längre tid, och det måste det också få göra. Det är olika från person till person, och i slutändan blir resultatet lika. Förhoppningsvis. Men samtidigt får man inte "gå för långt", någonstans efter vägen måste man släppa det, och inte gräva ner sig för mycket. 

Lova att ta hand om varandra, och bry er lite extra om era medmänniskor, för jag lovar, det skadar ingen! PUSS


dear friends

"Vänskap för mig är tillit och kärlek. En människa man kan vara sig själv med men även ta lärdom ifrån. En människa som är accepterande och förstående. Vänskap är för mig kärlek och gemenskap. Inte bara i glada stunder, utan även när saker blir komplicerade. Och bästa vän är svårt, jag vill inte placera någon i bästa vän- facket. Men visst finns det människor som jag har bättre kontakt med en andra. Jag har hellre få och nära, än många och ytliga. Det har jag alltid föredragit, men visst är det kul att lära känna nya människor."



Jag har tänkt mycket på hur man väljer vänner. Hur man känner med hjärtat. Hur vet man vem man ska våga lita på egentligen? Jag har haft många nära vänner, och bästa, som har glidit ifrån mig. Jag undrar varför det blir så. Om man verkligen gillar någon så himla mycket, så släpper man väl dom inte, men ändå gör man det. Sakta, sakta så glider dom iväg, tills dom är utom räckhåll. Kanske är det hjärtat som väljer just då, och då väljer det hur det vill. Man brukar ju säga "när hjärtat säger till, får huvudet säga vad det vill", det kanske funkar precis så med ens vänner också.

Sen har jag vänner som jag inte kände så bra innan, och som jag kanske sagt några mindre smarta ord om, som har blivit mina närmaste vänner. Som tur är, vet dom vad jag tyckt innan, så vi slipper en massa prat. Att man genom att lyssna på andra människor bildar en uppfattning om en människa man aldrig träffat, är så fel! Men vissa människor kan man inte rå för att man inte gillar, och så får det vara. Men visst ska man ge alla människor en chans, för det förtjänar dom.



Det spelar ingen roll om man klickar direkt, om man får jobba på det, eller ålder, man kan hitta fina och nära vänner i alla fall. Jag är oerhört glad för de vänner jag har, förut kunde jag underskatta dom, men idag har jag insett hur fina dom är, och hur viktiga dom är! Man kan prata om vad som helst, man kan skratta, man kan gråta, man kan vara arg, man kan vara sig själv, men ändå så står dom kvar, för hjärtat säger till en att göra det. Man har hittat rätt helt enkelt.

Tänk alla roliga och dumma grejer man gjort, oftast har ens vänner varit med, och hur kul har man inte när man kan sitta och skvallra och skratta åt det efteråt? Visst, ibland kanske man får lite ångest, men samtidigt ska man inte glömma att man inte ska ångra något som fick en att le och skratta. Så visst saknar jag ibland vänner jag glidit ifrån, men samtidigt ser jag framemot allt det roliga jag har framför mig!



Tack gud, för att jag lever ett sjuhelsickes bra liv!


Meningen bakom namnet

Namnet kommer från en dum kommentar som jag råkade droppa i skellefteå när jag och silje skulle presentera våra förväntningar och farhågor inför auschwitz-gruppen, "asså vi är typ samer...". Undra hur blåst jag verkade vara? INTE HELT OKEJ! Eller egentligen var det ju lite kul ändå.

p.s hjälp oss med youtube-filerna, vi är inte så hightech, vi är ju trots allt samer!!!

/ KAJJAN


HEJ VI FATTAR INTE!

HEJ! finns det någon smart människa som kan det hära med lägga upp en Youtube fil på en blogg??

 

SNÄLLA skriv om ni kan!

 

 

puss och kram nyp i stjärten.


VECKANS BLOGG

Hädanefter så blir det en "Veckans blogg". Kul va? Så varje måndag kommer det ut en blogg som vi tycker ni borde läsa. Vi satsar järnet på att bli nästa toppblogg! True story!


KAJSA - HEJ HOPP

Hej alla fans!
Nu har jag blivit frisk, sköööönt! Jag har varit magsjuk, och det är ingen höjdare... Jag skulle ladda upp bilder, men det funkade inte riktigt, lite synd, för annars hade jag visat er mitt urballa GAMEBOY. Och det är ett riktigt old school, och ni ska veta känslan av att vinna över bossen i bamse, WOW VILKEN KÄNSLA!!!! Japp, helt oslagbar känsla. Hehe.

Och om PJ läser det här, JAG HAR INGA PENGAR, OCH JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA TILL HELGEN, MEN RING MIG!


Alla kan säga något dumt ibland

När Sverige ligger under med 3-0 mot Kanada i semifinalen i ishockey-VM
Viktor: Jaaa! Vi leder med 4-1!


Silla: När får man döda.. eller jag menar, när får man åka skidor?

Två tjejer ~17 sitter och fikar, när den ena får ett sms.
Tjej 1: Nae, nu sms:ar han igen! Kan han inte bara lägga ner!
Tjej 2: Mm.
Tjej 1: Asså han vill verkligen bara ha sex och när jag säger nej så fortsätter han bara och säger typ att han inte behöver berätta för nån.
Tjej 2: Kan jag få hans nummer? Så jag också kan säga till han att sluta alltså…


Ett gäng killar och tjejer ~15 står i kön. En av killarna plockar fram sin mobiltelefon.

Tjej 1 (frågar killen): Det där "Android", vad betyder det egentligen?
Tjej 2: Det är när man ser ut som både tjej och kille.
Tjej 3: Nej, det är det inte alls det. Det heter hermafrodit.


Två tjejer ~16 står och tittar på en Rolling Stones-tröja.
Tjej 1: Den här är snygg.
Tjej 2: Åh, den här har jag! Jag älskar Guns N' Roses!


Tjej 1 ~15: Senaste Twilight-filmen var inte så bra men den andra filmen var dåligast…

Tjej 2 ~15 (avbryter): Det heter inte dåligast utan däligast. Du glömde omljudet.
Tjej 1: Trean var i alla fall däligare än ettan...


Det är natt och en full kille ~20 sitter på en bänk. En berusad tjej ~18 år går vacklandes fram till honom.

Tjejen: Har du snus ?
Killen: Nej, men jag har kebab!
Killen öppnar jackan och tar ut en kebab, öppnar den och börjar äta.


P.S NADJAS BILD

Sommaren 2008

Dagens ordspråk: Gammal vänskap är som gammalt vin, ju äldre desto starkare.

Hahaha.

 

SOVGOTT, VÅRA UNDERBARA LÄSARE!

 

/Fjällman


FÖRSTA KOMMENTAREN

SCORE! Våran första kommentar kom av Elina Enoksson. Tack, fjortiselina.... Skojabara. Vi älskar OLLE HEDBERG, så vi är kompisar. Läs hennes blogg om hennes oerhört spännande liv, och om hennes glammiga liv i kiruna/rautas. Jag lovar, ni vill inte missa!!!!!! 

www.elinaenoksson.blogg.se


KAJSA JANNOK

Hej alla läsare!!!
Nu ska jag skriva vem jag är. Hehe.
jag är en 17årig SINGEL-tjej från baste cearu. Jag bor i muorjevaara, norra lapplands metropol (sök på google)! Jag äger en liten hund, som heter frasse, och ganska många renar (inte för att skryta liksom men jag har lätt över 10!!). Jag är ganska smart, läser matte c just nu. Jag är en nordis, men gillar sydisar. Dom är ganska roliga.


Jag är lite fiskesame, vilket också märks på min förkärlek till fiskar, hehe.


Tidigare ovisad bild....


Jag och mina killar, Gangster och mördarhunden frasse


Jag och en av mina fina systrar, AK


Några andra vänner jag har...

...förutom min finaste silje! Eeeeehehe


Jag är dessutom tränare åt dessa söta tjejer,
Okej, så söta var dom inte just på den här bilden, men annars är dom söta. Typ.

Ja, en liten bildbomb, så nu vet ni ungefär vad jag gillar och inte gillar. Det var en en oerhört fin presentation av mig själv. En bild säger mer än tusen ord. På gott och ont, hehe.


KAJSA - BORN THIS WAY

HEJ!
Ja, vad ska jag säga. Den här bloggen kommer krossa alla gränsrekord i antal läsare, jag lovar. Men jag sa aldrig om vi skulle bli sveriges mest lästa eller minst lästa blogg. Hehe.
Silje är en av mina bästa vänner, och vi kom på den briljanta idéen att göra en blogg. Dels för att vi har lite att göra, sen för att vi ska åka till polen i maj, och där ska vi äta bigos (polens nationalrätt), shoppa polskt mode, skaffa nya facebook-vänner, och såklart fara till Auschwitz, vilket är en del i våran utbildning. Sen ska vi också på ett romskt 40års-jubileeum i april, och tills dess ska båda ha sytt varsin ny kolt. In my dreams att jag kommer ha sytt en ny...

Vi är lite som vi är, silje och jag, men vi trivs. Silje är ganska rädd av sig och ganska rolig, och jag, ja, jag bara suckar och skrattar åt allt hon säger. Våra liv går ut på att skaffa nya facebook-vänner, så ni som läser det här, och inte är vän med oss på facebook, LÄGG TILL OSS SOM VÄNNER!!!!!!!!!!!

Ska göra en ordentlig presentation av oss senare, med bilder och allt, men inte nu, alldeles för jobbigt.

HEJDÅ

HÄR ÄR DÅ VI!

KAJSA & SILJE


^

Chacha bloggen.

 


OH LORD

A BLOG MADE BY SILJE AND KAJSA, RESPECT!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0